Po raz trzeci w naszej szkole odbył się Dzień Zdrowej Przekąski, którego organizatorem jest p. Lilla Popławska. Głównym celem akcji jest wyrabianie nawyków zdrowego odżywiania się. Dzięki dotacji Gminy Leśnica - tradycyjnie zakupiono: owoce żurawiny, daktyle, rodzynki, migdały, figi i morele suszone. Wszyscy uczniowie częstowali się i smakowali. Była możliwość "dokładki" ulubionych bakalii. W tym roku do współpracy poproszono pielęgniarkę szkolną.
Pani Stefania Jarocka przekazała uczniom, że bakalie, które głównie kojarzone są jako dodatek do ciast - powinny stanowić stały element naszej diety. Suszone owoce - to źródło cennych wartości odżywczych: witamin, minerałów i błonnika; odkwaszają organizm. Z powodzeniem mogą zastąpić słodycze. Uczniom szczególnie polecała spożywanie migdałów, które poprawiają pamięć i koncentrację uwagi.
W ocenie uczniów szkoły - było to bardzo przyjemne i "owocne" spotkanie. Nad sprawami porządkowymi czuwała p. Magdalena Radecka, która robiła również zdjęcia.
Dziękujemy Wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji Dnia Zdrowej Przekąski.